De puppycursus van HondenCampus is ontwikkeld naar het wetenschappelijk onderzoek van Davalon te weten het “Happy Puppy Project”. In de door Davalon uitgevoerde onderzoek kwam de volgende conclusie naar voren:“De resultaten suggereren dat een regelmatige blootstelling aan een verscheidenheid aan sociale en niet-sociale stimuli een positief effect heeft op de gedragsontwikkeling. Frequente blootstelling aan een verscheidenheid aan stimuli vanaf het moment van plaatsing tot de leeftijd van 4 maanden vermindert de kans op het vertoon van agressie en angst gerelateerde gedragsproblemen, attachment/aandacht zoekend gedrag en problemen met alleen blijven.”
Het doel van de puppycursus is dus om haar menselijke klanten zoveel mogelijk te onderwijzen in het correct aanbieden van een verscheidenheid aan prikkels waardoor de jonge pup er een positieve associatie bij legt. (Socialisatie en habituatie) Tijdens de puppycursus zullen de pups de eerste 5 lessen blootgesteld worden aan een groot aantal visuele, olfactorische, tactiele en auditieve prikkels, waarbij de eigenaar wordt onderwezen in het gedrag van hun pup.
Naast deze socialisatie en habituatie wordt er aandacht besteed aan de opvoeding van de pups (denk hierbij aan het aanleren van de bench, het omgaan met puppybijten, het zindelijk maken van de pup en de dagelijkse omgang. Ook komt de basis gehoorzaamheid aan bod. Hierbij zullen de cursisten leren hoe zij hun pup bepaald gedrag kunnen aanleren. Bij het aanleren van nieuw gedrag maakt HondenCampus gebruik van de clickermethode. De clickermethode wordt al jaren als een zeer effectieve en efficiënte manier van werken gezien. Bovendien heeft de clickermethode een positief effect op de relatie tussen baas en hond.
- 10 praktijklessen van 45 minuten
- 1 theorieles Hand-outs en instructievideo’s