Trainer complexe asielhonden

Module 2

De opleiding complexe asielhonden is verdeeld in 3 modules:

Module 2a: Gedragsproblematiek
In module 2a leer je als trainer gedragsproblematiek te herkennen en te interpreteren. Waar komt het gedrag vandaan en welke factoren spelen er een rol? Wat zijn precies Hoog Risico Honden en wat zijn de risico’s van diverse soorten agressie? Welke vormen van agressie komen het meeste voor bij asielhonden en hoe kun je als medewerker deze honden het beste begeleiden? Naast de theorie krijg je verschillende praktijkoefeningen aangeboden om nog meer inzicht te krijgen. Deze module wordt afgerond met een theorietoets.


Module 2b: Therapiemethodes
Nu je in module 2a hebt geleerd hoe gedragsproblematiek eruitziet en tot stond komt, ga je in deze module oplossingsgericht werken. De mees voorkomende problemen binnen de opvang worden besproken en je leert welke therapiemethoden je kunt toepassen. Hier ontstaat de overgang van theorie naar praktijk. Module 2b wordt afgerond met een theorietoets.

Module 2c: Therapiemethodes in de praktijk
Je hebt inmiddels de basis al geleerd in module 1 of in je opleiding tot kynologisch instructeur. Nu ga je in de praktijk aan de slag met probleemgedrag. In plaats van training pas je nu een therapiemethode toe. Kun je het gedrag goed inschatten? En weet je waar je op moet inzetten om je doel te bereiken? Veiligheid en welzijn zijn belangrijke factoren in deze module omdat we de honden waar we mee werken niet willen schaden. Deze module wordt afgerond met een praktijkexamen.

Voor wie?

Module 2 is de opvolger van module 1. 
Vooropleiding: Module 1 van HondenCampus of een opleiding kynologisch instructeur bij DogVision, Tinley, O & O of Martin Gaus.

Wanneer en waar?

Module 2 wordt in het najaar van 2022 gegeven

van 10.00 tot 16.00 uur

HondenCampus
Eindsestraat 122
5105 NA Dongen

Kosten

450 euro 
inclusief cursusmap, toegang tot E-learning en inclusief lunch

× Hoe kan ik je helpen?